Flere resulteter finnes under oppskriften
8 små røde muller eller 4 store
1 ¼ dl olivenolje
1 løk, finhakket
3 hvitløkfedd, finhakket
3 ss hakket frisk persille
1 ts tomatpuré
4 ss tørr hvitvin
1 kg plommetomater, flådd og hakket
salt
svart pepper
hvetemel til å drysse på fisken
125 g svarte olivener, helst nicoise
4 ss kapers, skyllet og avrent
16 sardellfileter i olivenolje
2 sitroner i skiver
Skrap og rens fisken. Hvis du liker en litt kraftig smak, lar du leveren sitte, dette er en tradisjon i Nice. Forvarm ovnen til 180 C.
Varm halvparten av oljen og stek løken på middels varme. Rør hele tiden til løken er gyllenbrun. Tilsett hvitløken og nesten all persillen, spar litt til garnityr, og stek i ytterligere 5 minutter.
Rør tomatpureen inn i hvitvinen. Tilsett blandingen av tomater, tomatpuré, vin og krydder til stekepannen. La det surre uten lokk i 15 minutter. Rør av og til slik at tomatene løser seg ordentlig opp, inntil det blir en tykk tomatsaus..
Bland salt og pepper i melet og dryss lett over fisken.
Varm resten av oljen på sterk varme i en teflonpanne der fisken kan ligge flatt. Når oljen er blitt svært varm, legges fisken i pannen. Stek i 4 minutter på hver side. Ta opp fisken med hullsleiv.
Legg mullen utover i en ildfast steintøyform og hell tomatsausen over. Arranger oliven, kapers, sardeller og sitronskiver oppå. Sett formen inn i den forvarmede ovnen og stek i 15-20 minutter. Server fisken glovarm, rett fra formen.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter