Flere resulteter finnes under oppskriften
4 fiskefileter av fast hvit fisk på 150-200 g
1/2 gulrot i tynne skiver
1/2 squash i tynne skiver
1/4 purre i tynne ringer
3 fedd finhakkede hvitløk
1 laurbærblad
1 kvist frisk timian
2 korte fennikelstengler
1 liter fiskebuljong
1 dl tørr hvitvin
15 små faste poteter
1 porsjon aïoli
1 ss olivenolje
2 lett sammenpiskede eggeplommer
hvitløkskrutonger til servering
Varm olivenolje i en gryte ved jevn varme og stek hvitløk, purre, hvitløk og squash. Legg fiskefiletene over og ha i krydderurtene. Dekk med fiskebuljong og hvitvin. Ha på litt salt. La fisken trekke i ca 15 minutter ved ganske svak varme.
Kok i mellomtiden potetene, skrell dem og hold dem varme. Flytt fisken over i et varmt fat og hold den varm. Sil suppen over i en annen kjele og kok den inn til det halve. Ha ca 2/3 av aïolien i en skål og rør inn én eggeplomme og et par skjeer med suppe. Ha aïoliblandingen i suppen og varm den forsiktig. Det må ikke koke. Fordel fisk og suppe i dype tallerkener og server resten av aïolien, hvitløkskrutonger og poteter som tilbehør.
Bourride er en mye mindre kjent enn bouillabaisse, men ikke mindre velsmakende.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter