Flere resulteter finnes under oppskriften
5 sjalottløk, skrelt og finhakket
1 fersk ål, ca 1 ½ kg, flådd og renset, vasket og kuttet i 7-8 cm stykker
5 hvitløkfedd, skrelt og finhakket
5 ss olivenolje
4 store modne tomater, skåldet og steinfrie, eller 800 g hermetiske
2 ss paprikapulver
2 ½ dl kraftig tørr hvitvin
2 ss tørr sherry
1 rød paprika (hermetisert og fri for stein, kuttet i 1 cm terninger)
1 ts frisk rosmarin, finhakket
4 ss eplesidereddik
2 ss finhakket bladpersille
1 ts alt
1 ts revet sitronskall
½ ts nykvernet hvit pepper
18 sorte oliven, steinfrie og delt i 4 på langs
1 ss finhakket frisk basilikum
Varm olivenolje i en gryte. Ha i sjalottløken og stek den lysebrun. Tilsett hvitløk. Sil av de hermetiserte tomatene. Ta vare på kraften.
Ha ålen i gryten og brun den. Ha på salt, pepper og rosmarin. Dryss over paprikapulver. Hell over eddik, rør godt og la det koke litt. Ha i hvitvin og de hermetiserte tomatene, sitronskall, sherry og basilikum. Hell over tomatsaften og hvitvinen litt etter litt. La småkoke i 20 minutter under lokk.
Ta så ut den ferdigkokte ålen og sil av kraften.
De skåldede, steinfrie tomatene, paprika, oljen og bladpersillen blandes i sausen. Kok opp og ha i ålen.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter