Flere resulteter finnes under oppskriften
5 dl kokt sushiris
6 ss riseddik, 5%
2 ts sukker
½ agurk
1 mango
200 g renskåret rå ørret
6 noriflak (tang)
2 dl soyasaus
2 wasabi (sterk, grønn pepperrot)
Her får hver person en egen skål med ½ dl soyasaus og ca 1 ts wasabi. Hver og en rører ønsket mengde wasabi i soyasausen. Så dypper du sushibiten i sausen og spiser. Rå fisk bør fryses og tines før tilberedning.
Kok risen i vann etter anvisning på pakken. Den skal være myk og klebrig.
Bland eddik og sukker, og fordel blandingen inn i den kokte risen etter at den er avkjølt.
Skjær ørreten i strimler, ca 1 cm brede. Rens mango og skjær i strimler ca 1 cm tykke. Skjær agurken i tynne strimler, ca ½ cm, samme lengde som bredden på noritangen.
Legg et ark tang på et sammenbrettet glasshåndkle. Ta vann på fingrene og ta en ball ris som du klemmer utover tangen. Legg fisk og agurk ev. mangostrimler på risen. Rull sammen til en fast rull i håndkleet, som du gjør med rullkake. Ta vann langs endekanten av tangen og press sammen.
Legg rullene til side i kjøleskap. Når rullene er ferdig skjæres de i ca 2 cm skiver og legges på fat.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon