Flere resulteter finnes under oppskriften
2 stk ørretfilet, ca 1 - 1 1/2 kg
saft av 1/2 sitron
1/2 finhakket fennikel
2 stenger stangselleri, finhakket
1/2 rød paprika
1/2 purre
2 ss finhakket persille
1 ss dill, finhakket
1 ts estragon, finhakket
Tilbehør:
grønn asparges
kokte poteter
Saus:
3 dl fløte
2 dl tørr hvitvin
kraften fra fisken
litt fiskebuljong
2 eggeplommer
sitronsaft
salt
hvit pepper
Ta ut alle bein av fiskefiletene. Er den stor så del den i to like deler.
Legg den ene fileten på en dobbelt smurt stykke aluminiumsfolie.
Dryss med salt og pepper og dekk med fihakkede grønnsaker og urter.
Dryss salt og pepper på den andre fileten og legg over.
Pakk folien tett rundt og legg pakken i langpanne med skjøten opp.
La den stå i stekeovn ved 200 C i 30-50 minutter. Tykk fisk tar lengre tid.
Stikk hull i folien og la kraften renne ut i langpannen.
Legg pakken over på et fat og hold fisken varm.
Sil kraften over i en kjele, tilsett fløte og kok uten lokk i 5 minutter.
Ha i fiskebuljong, smak til med sitronsaft og evnt. salt og hvit pepper.
Rør eggeplommene ut i litt fløte og ha dem over i sausen.
Varm opp sausen litt, må ikke koke, skal bare tykne.
Ha i finhakkede krydderurter.
Legg fisken over på et fat, dra av skinnet og anrett med kokte asparges, sitronbåter og litt grønt.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon