Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g ørretfilet
smør eller olje til steking
1 ts salt
1 krm pepper
Urterømme:
4 ss rømme
1 ss sukker
1 ss hvitvinseddik
1/2 ss hakket frisk basilikum
1/2 ss hakket gressløk
frisk grønn salat
Start med urterømmen. Bland alle ingrediensene og smak den godt til.
Rens fiskefiletene. Del opp serveringsstykker. Stek fiskestykkene i ca 2 minutter på hver side. Krydre dem lett med salt og pepper.
Server fisken med stekte potetskiver, urterømme og en frisk salat.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon