Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g ørret
1 ss salt
1 ts sukker
Lake:
1 l myse
2 ss salt
1 ss sukker
Rens og vask fisken godt. Dryss godt med salt-sukkerblanding i buken og mellom lagene når fisken legges lagvis med buken opp i en plastdunk. Legg et rent klede over og la dunken stå ved 10-12 C i en uke.
Kok inn myse med salt og litt sukker inntil halvparten gjenstår. Avkjøl laken.
Skyll fisken godt før den legges tilbake i en ren plastdunk. Hell over den avkjølte laken.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon