Flere resulteter finnes under oppskriften
4 ørreter, ca 200 g pr. stk.
3 godt modne tomater
2 dl fiskekraft
1 dl hvitvin
2 dl olivenolje
1 ss smør
1 fedd hvitløk
3 ss hakket basilikum
½ sitron
smør til steking
salt
pepper
Rengjør fisken og fjern hode og finner. Gjør et snitt i tomatene og dypp dem et øyeblikk i kokende vann. Skrell og grovhakk dem. Rens og knus hvitløken.
Kok inn hvitvin og fiskekraft til det halve. Pisk inn olivenoljen. Tilsett hakkede tomater, hvitløk og basilikum. Rør inn smøret og press over sitronsaft. Smak til sausen med salt og pepper.
Stek fisken i smør til den er brun og gjennomstekt.
Anrett på tallerken med saus omkring. Server på sydlandsk vis med stekte poteter, eller poteter som er presset, tilsatt salt, pepper og litt olivenolje.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon