Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg ørret
olje
1 ss smør eller margarin
dill eller persille
sitronsaft
Paprikapoteter
8 råskrelte poteter
3-4 dl fløte
1 ss smør eller margarin
salt
muskat
1 paprika
2 ss klippet persille
Rør smøret mykt og tilsett dill eller persille. Fyll smøret i fisken og pensle den med olje. Dryss litt sitronsaft over fisken og pakk den inn i aluminiumsfolie.
Legg pakken i ildfast fat og stek den i ovn ca 10 min ved 250 C midt i ovnen.
Skjær de råskrelte potetene i terninger og kok dem i fløte til de er møre, ca 15 min. Rør ofte.
Smak stuingen til med smør, salt og muskat.
Server fisken direkte fra fatet og pynt med sitronbåter. Server potetstuingen til og dryss terninger av rød eller grønn paprika over like før servering.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon