Flere resulteter finnes under oppskriften
1 pk lys aspik
2 1/2 dl vann
500 g kokt, renset ørret
1 dl lettrømme
2 ss presset sitron
3-4 ss majones
1 1/2 dl kremfløte
50 g røykt ørret i terninger
frisk dill
Løs opp aspiken i kokende vann og avkjøl. Ha fisk, rømme, sitron og majones i en foodprocessor og kjør til alt er godt blandet. Rør inn frisk dill og røykt ørret.
Tilsett aspiken.
Pisk fløten og vend den forsiktig i fiskeblandingen. Fyll blandingen i en form som er skylt i kaldt vann. La formen stå kjølig i 2-3 timer.
Moussen hvelves på et fat og pyntes med litt røykt ørret, majones og frisk dill.
Til forrett kan moussen lages i små former, som for eksempel en vanlig kaffekopp.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon