Flere resulteter finnes under oppskriften
ørretskiver, beregn 180 g pr. person
usaltet smør
Kokevann:
vann
salt, 1/2 dl pr. liter vann
sitron
5 hel sort pepper pr. liter vann (kan sløyfes)
1 laurbærblad pr. liter vann
Ørreten skjæres i fingertykke skiver på tvers av fisken, mellom hode og gatthullet.
Skivene vaskes og legges i kokende kraft. Trekkes ca 10 minutter, eller til bena såvidt løsner.
Ha en spiseskje vann i en stålkjele. Tilsett mykt, usaltet smør som røres med vannet til det er smeltet, uten at det får koke.
Anrett de kokte fiskeskivene på serviett med sitronbåter. Ved siden av serveres smeltet smørsaus, salat og kokte poteter.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon