Flere resulteter finnes under oppskriften
Pekannøttsmør:
50 g ristede pekannøtter
50 g usaltet smør
2 ts worcestershiresaus
1 ts sitronsaft
Ørretfileter:
4 store ørretfileter á ca 175 g
2 ts paprikapulver
1 ts kajenne
1 ts tørket oregano
tørket timian
1/2 ts hvitløksalt
1 ts salt
svart pepper
1 egg
1,2 dl melk
40 g hvetemel
olje til steking
Mal pekannøttene i mandelkvern eller matmølle. Tilsett smør, worcestershiresaus og sitronsaft, og bland godt. Fordel massen på et stykke plastfolie, rull den sammen til en pølse og sett til avkjøling.
Skyll fiskefiletene under rennende, kaldt vann, og klapp dem tørre. Bland paprikapulver, kajenne, oregano, timian og hvitløksalt med salt og pepper. Dryss en klype av blandingen over filetene.
Visp egg og melk sammen i en lav bolle, og ha i en ts av krydderblandingen. Bland resten av krydderblandingen med hvetemel i en annen bolle.
Varm oljen i stekepannen. Vend filetene i eggeblandingen, deretter i hvetemel. Rist av overflødig mel. Stek fisken, og hold stykkene varme mens de drypper av seg på kjøkkenpapir. Legg en skive pekannøttsmør på hver filet ved servering.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon