Flere resulteter finnes under oppskriften
3-4 små ørret
1 dl hvitvin
1/2 dl madeira
fiskekraft
1 selleristilk
1 liten purre i ringer
1 løk i båter
1 laurbærblad
persille
kjørvel
salt
pepper
Rens og skyll fisken. Legg den i en stor kjele, og hell over vin og litt fiskekraft. Legg i grønnsaker og krydder. La fisken trekke i marinaden 1 time, før du lar den koke opp på svak varme. Småørretene vil være ferdige når marinaden koker. Serveres varmt med kokte poteter.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon