Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ørret, 1,5-2 kg
1 ts salt
1 1/2 dl tereyakisaus
3/4 dl usøtet ananasjuice
1 dl finhakket vårløk
1 sitron i skiver
2 paprika, grønn eller rød
2 løk
frisk persille
Sett stekeovnen på 175 C. Vask og rens fisken og tørk den. Stikk den flere ganger gjennom skinnet med en gaffel.
Bland sammen tereyakisaus og ananasjuice og pensle fisken utvendig og innvendig med denne.
Strø salt i buken og fyll fisken med vårløk og sitronskiver.
Legg fisken i et fat med kanter og hell resten av marinaden over.
Dekk fatet med lokk eller folie og sett i kjøleskap 30 min.
Rens og skjær paprika og løk i skiver og legg disse i et godt smurt ildfast fat.
Ta fisken ut av marinaden og hell marinaden over grønnsakene. Legg fisken oppå grønnsakene og bak i stekeovn ca 20 min.
Server med kokt jasminris.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon