Flere resulteter finnes under oppskriften
frisk, frosset eller tørket sopp
600 g ørret i 3 cm terninger
2 ss soyasaus
2 løk i skiver
2 ss potetmel
1 ss hvetemel
olje til steking
2 ss tomatketchup
2 ss vineddik
1-1 1/2 ss honning
Legg fiskesterningene i en skål og drypp over soyasaus. La trekke i 10-15 minutter. Bland 1 ss av potetmelet med hvetemel og vend fisketerningene i dette.
Varm opp godt med olje. Stek fisken gyllenbrun, renn av og hold den varm.
Stek løken i 2 ss av den varme oljen, tilsett soppen, varm opp og tilsett fisken.
Rør sammen ketchup, eddik, honning og 1 ss potetmel og varm opp til en tykk saus som serveres i en skål for seg.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon