Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ørreter
1 ½ dl dadler, hakkede
2/3 dl kokt ris
1 løk, finhakket
2/3 dl mandler, hakkede
2 ss frisk koriander, hakket
½ ts kanel, malt
30 g smør, smeltet
¼ ts nykvernet pepper
¼ ts ingefær, malt
1 ts sukker
¼ ts kanel, malt
Forvarm ovnen til 160 C. Rens fisken og skyll den under rennende kaldt vann. Tørkes med kjøkkenpapir.
Bland sammen dadler, ris, løk, mandler, koriander og kanel i en bolle.
Ha fyllet i buken på fisken og lukk åpningen med en kjøttnål eller metallspyd. Legg fiskene i en ovnspanne.
Pensle fiskene med smeltet smør og dryss på en blanding av pepper, ingefær og sukker.
Stekes i ovnen i 20 minutter, eller til fisken er gyllen. Dryss kanel over fisken på marokkansk vis før den serveres.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon