Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg ørret
Lake:
1 1/2 l vann
1 ss salt
8 pepperkorn
et par sitronskiver
dillstilker
Vårgrønn saus:
2 dl majones
1 dl kremfløte
1/2-1 liten pakke dypfryst spinat
finhakket gressløk
salt
pepper
Rens og vask fisken. Bland ingrediensene til laken, la den koke 15 minutter.
Legg fisken i laken, la den trekke til den er ferdig. Den er ferdig når kjøttet løsner fra benene.
Avkjøl fisken i laken. Trekk skinnet av, og sett den kaldt til den skal serveres.
Legg fisken på fat sammen med agurkskiver, sitronbåter og rensede reker.
Tin spinaten til sausen og press overflødig vann ut av den.
Bland majones og stivpisket fløte, og tilsett så mye spinat at sausen blir friskt grønn. Smak til med hakket gressløk, salt og pepper.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon