Flere resulteter finnes under oppskriften
4 fjellørreter, á 200 g
mel
salt
pepper
2 ss meierismør
4 dl seterrømme
hakket gressløk
Rens og vask ørreten grundig. Vend fisken i hvetemel tilsatt salt og pepper.
Brun smør i en stekepanne. Legg fisken i når smøret er nøttebrunt. Stek fisken til den er pent brun på alle kanter. Sjekk med en kniv om den er gjennomstekt ved å stikke inn ved ryggfinnen. Når fisken er ferdig tas den ut av pannen og overflødig fett helles bort.
Tøm rømme i pannen, og gi et oppkok. Dryss over litt salt og nykvernet pepper. Snu fisken raskt i den kokende rømmen. Ikke la den ligge og koke.
Legg fisken tilbake på fat eller tallerken. Dryss rikelig med hakket gressløk over sausen. Slå litt over fisken, og la resten bli servert ved siden av.
Server gjerne med kokte nypoteter og bladsalat til.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon