Flere resulteter finnes under oppskriften
1 filetert ørret, 1 1/2-2 kg
1 eske snøfrisk med dill
mild sennep
frisk dill
smør/olivenolje
salt
Saus:
50 g smør
100 g seterrømme
kraft fra fisken
Still stekeovnen på 180 C. Smør et folieark med olivenolje eller smør, og legg den ene skinn- og benfrie fileten på med innsiden opp. Fordel snøfriskosten over og ha på noen dillkvaster. Smør den andre fileten med et tynt lag sennep. Legg denne oppå, slik at filetene blir jevnt lagt sammen.
Legg et par dillkvaster rundt fisken og pakk sammen til en tett foliepakke. Sett på rist med skjøten opp. Legg risten over langpannen med litt vann i. Sett inn i varm ovn i 25-30 minutter.
Smelt smør til sausen i en kjele. Rør rømmen ut i smøret når det har smeltet. Ikke la sausen få koke. Ta vare på kraften i folien og hell det i kjelen. Visp sammen og varm sausen nesten til kokepunktet.
Serveres med pasta eller poteter, og kokte grønnsaker, revne gulrøtter.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon