Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g renskåret ørret, avkjølt
½ ts salt
¼ ts nykvernet hvit pepper
180 g fløte, avkjølt
2 cl tørr sherry
saften av ½ sitron
12 hvite eller grønne asparges
RIESLINGKREM:
2 ½ dl fiskekraft
2 dl fløte
1 dl hvitvin, helst Riesling
20 g usaltet smør
Kutt fiskekjøttet i små terninger og sett dem i fryseren i 30 minutter. Ha dem i hurtighakkeren og kjør i 10-15 sekunder, og tilsett fløten etter hvert. Kjør til det blir en glatt masse. Ha så farsen i en kald bolle og tilsett sherry, salt og pepper.
Skulle farsen være for fast, så rør i litt mer fløte. Smør eller spray 4 suffléformer eller en stor, og fyll i farsen. Sett dem i vannbad i ca 2 cm vann og stek ved 180 C i 10-12 minutter.
Kok opp fiskekraft, hvitvin og fløte til kremen. Reduser til det halve og pisk i smøret. Bruk eventuelt stavmikseren for å få jevn konsistens.
Skrell og kok aspargesen i lettsaltet vann i 6-8 minutter. Del dem i tre på skrå.
Ta suffléen forsiktig ut av formen, sett den i midten på tallerkenen. Legg asparges rundt og hell sausen med en skje. Pynt med gressløk.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon