Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ørret, ca 500 g
salt
sukker
røykespon
Fileter ørreten, del hver filet i to. Strø på litt salt og sukker, og la dem ligge i ca 15 minutter. Skyll fiskestykkene i kaldt vann, og tørk godt med papir.
Har du en røykeovn, har du røykespon i den og lar fisken røyke i ca 5 minutter. Om du ikke har røykeovn, kan du gjøre som følger: Bruk en gammel kjele det ikke er så farlig med, legg røykespon i bunnen og legg en metallrist oppå, evt aluminiumsfolie som du har tykket en del små hull i. Legg fisken oppå, legg på lokket, sett på plate med sterk varme.
Når kjelen er skikkelig varm, lar du den stå i 20-30 sekunder til, og trekker den så vekk fra platen. La kjelen stå med lokk i 4-5 minutter. Fisken vil fortsatt være rå. Bak den ferdig i ovn på 80 C i 5 minutter.
Røykespon får du kjøpt i sportsforretninger. Server gjerne med for eksempel potet- og purreløksuppe (se egen oppskrift).
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon