Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g varmrøkt ørret
dill
sitronbåter
Forvarm stekeovnen til 225 C. Legg fisken direkte på et ildfast fat. Dekk fatet med aluminiumsfolie. Eller pakk inn fiskene i folie. Legg pakkene på et fat eller i en langpanne som plasseres midt i ovnen. Varm mindre fisker ca 10 minutter, større ca 15 minutter.
Server gjerne fisken direkte fra pakkene. På store fisker kan skinnet rulles forsiktig av fra buken mot ryggen. Garner med dillkvister og sitronbåter.
Server kokte poteter, grønn salat og aromasmør med kryddergrønt til. Smøret lager du ved å blande mykt smør eller margarin med hakket dill, persille eller gressløk og friskpresset sitron.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon