Flere resulteter finnes under oppskriften
4 ørreter á ca 250 g
Fyll:
2 ss hakket persille
2 ss hakket løk
4 ss smør eller margarin
1 ts salt
1 krm pepper
1 ts estragon
1/2 ts timian
Kokelake:
1 løk
2-3 persillekvister
1 dl fiskekraft
2 dl tørr hvitvin
Bland ingrediensene til fyllet. Hakk persille og løk i food processor og bland i smør og krydder.
Skjær fisken opp fra ryggen med et snitt langs hver side av ryggbenet. Klipp av benet ved hodet og halen. Ta ut innvollene og klipp vekk gjellene. Vask fiskene og la dem renne godt av. Kok eventuelt bena i litt lettsaltet vann til fiskekraft.
Fordel urtesmøret i fiskene. Skrell løken og skjær den i skiver. Ha løkskivene og persillekvistene i en ildfast form. Legg fiskene oppå, tett inntil hverandre. Hell på hvitvin og fiskekraft.
Dekk formen med aluminiumsfolie og kok fiskene midt i stekeovnen ved 250 C i ca 25 minutter.
Dryss hakket persille over, og server fiskene med kokte poteter.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon