Flere resulteter finnes under oppskriften
4 hele rensede ørret, ca 1 1/2 kg
75 g smør
100 g sjampinjonger, hakket
1 hvitløkfedd, finhakket
2 ss frisk fennikel, gressløk, fransk estragon og kjørvel - finhakket
1 ts presset sitronsaft
salt
pepper
Smelt 25 g smør i en liten kasserolle. Legg i sjampinjonger og hvitløk og la det surre 4 minutter. Tilsett halvparten av krydderurtene, sitronsaften og smak til med krydder.
Del blandingen i 4 og fyll i ørreten. Legg hver fisk på et stykke godt smurt aluminiumsfolie eller smørpapir. Dryss over resten av krydderurtene. Legg resten av smøret over i små klatter, dryss forsiktig med krydder og pakk inn fisken.
Legg pakkene i langpanne eller lav ildfast form og la den stå i moderat varm ovn ca 180 C i ca 30 minutter.
Fisken kan også legges i en uglasert lerform. Dryss i så fall salt og pepper i buken på fisken slik at saltet ikke trekker kryddersmaken ut i formen.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon