Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g spekeskinke
2 rensede små ørreter
3 ss hvetemel
1 ts pepper
3 ss olivenolje
1 sitron
Skjær spekeskinka i strimler og rist dem i panna i olje, til de blir sprøe.
Skyll fisken under rennende kaldt vann og tørk dem med kjøkkenpapir. Bland hvetemel og pepper på en tallerken og vend fiskene i blandingen slik at de blir jevnt dekket.
Fyll fiskene med halvparten av de stekte spekeskinkestrimlene.
Varm oljen i en stekepanne og stek fiskene på middels varme i ca. 10 minutter på hver side. Løsner kjøttet lett fra bena, er fisken gjennomstekt.
Legg fiskene over på et serveringsfat og strø resten av spekeskinkestrimlene over. Pynt med sitronbåter.
Serveres med kokte poteter.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon