Flere resulteter finnes under oppskriften
4 tykke skiver ørret
smør til steking
salt
hvit pepper
Saus:
4 fedd finhakket hvitløk
1 hakket løk
2 ss smør
1 1/2 dl fiskebuljong
2 dl fløte
1 dl hvitvin
salt
Tilbehør:
1 stor boks asparges
50 g revet hvitost
gressløk
Stek fiskeskivene gylne i smør på begge sider. Dryss salt og pepper over, og la fisken ettersteke i pannen mens sausen lages.
Fres løken i smør i en kjele og hell over buljong, fløte og vin. La sausen koke inn til ca 3 dl. Smak til sausen med salt.
Legg asparges på et ildfast fat, og dryss ost og gressløk over. Settes i ovnen ved 250 C, og stekes til osten er smeltet gyllen.
Server ørret med saus, poteter og asparges.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon