Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g renskåret ørretfilet
fiskehode og ben
Marinade:
1 stor purre
3 store tomater
1 stor agurk
3 ss hakket dill
saften av 1 sitron
1 1/2 ss druebrennevin
Saus:
2 ss smør
4 ss hvetemel
5 dl fiskekraft
grønnsaker fra marinaden
hakket dill
1/2 dl seterrømme
marinade
Fiskens størrelse bør være mellom 1 1/2 - 2 kg, slik at tykkelsen på fileten blir riktig. Fjern alle fiskeben ved hjelp av en tang.
Skjær grønnsakene til marinaden i 3 mm x 4 cm strimler.
Legg halvparten av grønnsakene i bunnen av en form. Dryss fileten med hakket frisk dill på begge sider. Dynk med sitronsaft og druebrennevin på begge sider, før fileten legges på grønnsaksengen. Strø resten av grønnsakene over. Dekk formen med plastfolie, og la den stå i kjøleskapet 1 døgn.
Kok fiskekraft på fiskebenene og hodet uten øyne og gjeller. Sil og mål. Du trenger 5 dl. Kok inn om nødvendig.
Lag en meget tykk, lys fiskesaus av smør, hvetemel og innkokt fiskekraft. Tilsett grønnsakene fra marinaden, hakket dill og rømme. Smak til med marinaden.
Del den marinerte fileten i 6 porsjonsstykker. Kok opp saltet vann, og trekk fiskestykkene til de er kokte, ca 10 minutter.
Fiskestykkene legges på fat med grønnsakene. Pynt med sitronbåter og frisk dill. Kokte poteter serveres til.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon