Flere resulteter finnes under oppskriften
4 ørreter, 1 1/4 kg pr. stk.
1-2 ts salt
fyll:
2 ss smør
1 dl hakket kryddergrønt
1 løk, hakket
sitronsaft
hvit pepper
Rens den hele fisken og tørk den godt. Salte.
Smør et ark folie passe stort for én fisk og legg fisken på dette. Bland fyllet og fordel det i fiskene og legg dem dobbelt. Brett sammen til en pakke.
Legg pakken i langpanne eller stekepanne og stek fisken i stekeovn (250 C i 20-30 minutter) eller oppå komfyren under lokk i 15-20 minutter.
Server fisken i pakken med kokte poteter.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon