Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g ørretfilet
4 grener stangselleri
1 løk
1 dl bønnespirer
½ paprika
salt
pepper
olivenolje
Sitroneddik:
2 ½ dl fiskebuljong eller grønnsakbuljong
2 ss sitronsaft
5 ss hvitvinseddik, 5%
5 ss sukker
5 ss lys soyasaus
Bland sammen ingrediensene til sitroneddiken. Skjær ørreten i litt store terninger, dryss salt og pepper over og stek dem i olje.
Skjær løk og selleri i tynne skiver og paprikaen i tynne strimler. Legg dem i kaldt vann i 15 minutter. Hell av vannet og anrett grønnsakene på en tallerken. Drypp sitroneddik over og legg den stekte ørreten på toppen. Pynt med grønne spirer
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon