Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g beinfri fjellørretfilet
2 ss smør
salt
pepper
hakket gressløk
Saus:
½ dl fløte
2 ss engsyre eller andre urter
200 g smør
Del ørretfiletene i porsjonsstykker. Pensle en stekeplate med litt smeltet smør. Legg på fiskefiletene og pensle resten av smøret over fisken. Kvern over pepper.
Sett fisken i ovn som er forvarmet til 230 C. Bak fisken i 5 minutter. Strø over gressløken umiddelbart etter at fisken kommer ut av ovnen. Da får gressløken akkurat nok varme til å sette smak, uten at den mister farge.
Kok fløten til den tykner. Kutt smøret i terninger og pisk det inn i fløten, litt etter litt. Finhakk urtene og ha dem i helt til slutt.
Server fisk og saus sammen med kokte mandelpoteter og grønnsaker.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon