Flere resulteter finnes under oppskriften
4 ørreter, á 200 g
1 liten purre
1 rødløk
1/2 ts salt
2 dl tørr hvitvin
1 dl vann
1 dl kremfløte
1 ts arrowrot
3 ss smør
salt
pepper
Rens og vask fisken. Vask purren og skjær den i fine strimler. Skrell og hakk løken. Legg purrestrimlene og halvparten av løken i en smurt ildfast form. Legg fisken oppå og dryss resten av løken over. Dryss på salt og hell på vin og vann. Dekk formen med aluminiumsfolie og kok fisken midt i stekeovnen ved 200 C i 20-30 minutter.
Ta fisken opp og hold den varm. Ha kraften og løken over i en kjele og la væsken koke en del inn. Rør arrowroten ut i litt av fløten og visp jevningen i kraften sammen med resten av fløten. La sausen koke i 1-2 minutter. Visp smøret i til slutt i små klatter. Smak til med salt og pepper.
Legg ørreten på serveringsfat. Trekk av skinnet og hell sausen over. Server med kokte poteter og grønne erter eller bønner.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon