Flere resulteter finnes under oppskriften
4 ørreter, ca 1 1/4 kg
salt
1/2 sitron
2 ss smør eller margarin til steking
Fyll:
10 mandler
1/2 paprika
10 sorte oliven
1 liten løk
8 sjampinjonger
salt
hvit pepper
2 ss olivenolje
1 ts vineddik
Panering:
smeltet smør eller margarin
salt
pepper
finsiktet brødrasp
Stell fisken. La hodet sitte på, men riv ut gjellene. Tørk den godt. Gni fisken inn med salt og sitron. La den ligge en stund.
Skåld mandlene, fjern kjerner og hinner i paprikaen, finhakk denne og de øvrige ingrediensene til fyllet. Desto finere det hakkes, desto mer fyll kan legges i fisken. Bland inn salt, pepper og olje og litt vineddik.
Fyll fiskebukene og fest med cocktailpinner.
Pensle ørretene med smør og vend dem i brødrasp, krydret med salt og pepper. Stek fisken i smør ca 5 minutter på hver side.
Server kokte poteter og grønnsaksalat til.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon