Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g ørretfileter uten skinn og bein
2 ss smør
3 ss olivenolje
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss pinjekjerner
litt frisk koriander
EPLESIDERSAUS:
2 finhakkede sjalottløk
4 dl tørr hvitvin
1 dl kremfløte
1 ½ syrlige eple i små terninger
100 g smør i terninger
Bruk et helt stykke ørretfilet med noenlunde jevn tykkelse. Stek ørreten i en blanding av smør og olivenolje på én side. Langstek fileten ved å ta pannen til og fra varmen og legg et lokk over når pannen tas av varmen.
Snu fileten og stek noen sekunder på den andre siden til slutt. Ørreten kan gjerne ha litt rå kjerne, den vil dessuten etterstekes og bli saftig og fin.
Rist pinjekjernene på tørr panne.
Anrett fisken på fat sammen med tykke skiver agurk uten skall, pinjekjerner og frisk koriander.
Kok løk og hvitvin til sirupskonsistens. Tilsett fløte og et halvt eple i små terninger. Kok opp og ta sausen vekk fra varmen. Rør inn kaldt smør, litt om gangen.
Sil sausen og tilsett resten av epleterningene. Server sausen ved siden av fisken.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon