Flere resulteter finnes under oppskriften
150 g røkt ørretfilet
100 g fersk ørretfilet
1 ts smør
1/4 ts salt
1/2 ts malt hvit pepper
1/2 dl kremfløte
salat
dill
4 skiver sitron
Gressløksaus:
4 ss 20% rømme
1 ss hakket gressløk
Skjær fire tynne skiver av den røkte ørreten. Resten av ørreten, både den ferske og den røkte, males og moses gjennom en sikt. Farsen eltes med kaldt smør og krydder. Spe fløten inn, litt etter litt.
Posteien sprøytes på tallerken. Den røkte ørretskiven legges rundt posteien.
Gressløksausen lages av rømme og finhakket gressløk. Anrett på salatblad med dill og sitron ved siden av posteien.
Tynne skiver loff serveres til.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon