Flere resulteter finnes under oppskriften
4 ørreter
4 større fiskehoder
2 ½ dl hvitvin
2 ½ dl vann
1 laurbærblad
1 løk
5 hele pepperkorn
1 bit sitronskall
salt
GARNERING:
4 hardkokte egg
1 sitron
-
1 eggehvite
Rens og vask ørretene og gni dem inn- og utvendig med sitron. Hell vinen og vannet opp i en fiskekjele, tilsett laurbærbladet, sitronskallet, løken som er skrellet og delt i fire og pepperkornene. Varm kokevæsken opp til kokepunktet og tilsett salt etter smak.
Legg fisken forsiktig ned i kjelen og småkok i ca 10 minutter, alt etter ørretens størrelse. Ta ørretene opp av kraften og legg dem på et halvdypt fat og garner dem med båter av hardkokte egg og firedelte sitronskiver.
Kok fiskehodene i kraften ca 30 minutter. Sil kraften gjennom et lettvevet klede og la den koke på ny. Denne gangen uten lokk og på nokså sterk varme, til den er redusert til sitt halve volum.
Pisk eggehvitene lett med gaffel i en gryte. Hell fiskekraften over, la den koke noen minutter under stadig omrøring. Ta den så av og la den stå med lokk i ca 15 minutter. Sil den deretter gjennom silekledet og la den avkjøles. Hell den over fisken når den er helt kald og la fatet stå kaldt i ca 5 timer, slik at geleen får tid til å stivne.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon