Flere resulteter finnes under oppskriften
4 ørreter ( ca 1 1/2 kg)
2 ss mel
2 ts salt
1/2 ts pepper
4 ss smør
2 dl rømme
Rens ørreten og vask den godt.
Legg ørreten på papirhåndkle og la den bli helt tørr.
Brun smørret lett i pannen.
Bland mel, salt og pepper og vend ørreten i dette før den legges i pannen.
Brun fisken pent på begge sider.
Hell over rømmen og la ørreten surre ved svak varme. Den er ferdig når kjøttet løsner fra bena.
Serveres rett fra panne eller legges opp på fat. Poteter og en grønn salat eller agurksalat smaker godt til.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon