Flere resulteter finnes under oppskriften
600-700 g renset ørretfilet
1 ss smør
salt
hvit pepper
finrevet pepperrot
finrevet karse
Saus:
½ dl finhakket sjalottløk
1 ss olivenolje
1 ss rosépepper
½ ts grov svart pepper
½ ts chili
2 ss rognebærgelé
2 ss rødvinseddik
1 dl rødvin
2 dl fiskekraft (buljong)
1 ts maisennatykner
Fres løk til sausen i olje. Tilsett peppersortene og chili. La det frese et par minutter. Rør inn gelé og la det koke inn til det er tregt flytende. Hell i eddik og kok inn. Hell i rødvin og kok inn til ca 1/3.
Hell i kraften og la alt få koke sammen ca 5 minutter. Rør så inn maisenna og smak til.
Skjær ørreten i 4 biter, salte og pepre lett. Legg dem i ildfast form. Sett i ovnen ved 175 C i ca 10 minutter.
Bruk varme tallerkener og server laks og saus med stekte mandelpoteter eller kokte mandelpoteter.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon