Flere resulteter finnes under oppskriften
4 ørret à 200-250 g
litt hvetemel for å få god skorpe
100 g smør
4 laurbærblad
8-10 salvieblad eller 1 1/2 ts tørr salve
3/4 dl tørr hvitvin
1/2 dl konjakk
Rens, vask og tørk fisken godt. Vend dem i mel tilsatt litt salt og pepper. Smelt smøret, ha i laurbærblad og salvie og la smøret bli gyllent.
Stek fiskene til de er gyllenbrune og sprø på begge sider. Slå i vin og konjakk og stek videre noen minutter.
Server med en gang på varme tallerkner. Garner med bladene som nå er sprøstekte.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon