Flere resulteter finnes under oppskriften
1 hel ørret på ca 500 g
Marinade:
2 ss soyasaus
1/2 ts salt
1 ts olje
nykvernet pepper
Ellers:
1 rød frisk chili
30 g frisk ingefær
1 purre
100 g sjampinjong
1/2 dl olje
Resn, vask og tørk fisken. Legg den på et fat og hell marinaden over. La den trekke i 2 timer.
Skjær chili, skrelt ingefær og purre i tynne strimler, og dryss det over fisken. Del soppen og legg den rundt.
Sett fatet med fisken på en tallerken eller i en passende kjele og ha i vann, men slik at vannet er godt under fiskefatet. Ha på lokk.
Man kan eventuelt bruke stekeovnen og langpanne med vann i, og dekke med aluminiumsfolie.
Avhengig av fiskens tykkelse, dampkok i 25-30 minutter.
Varm oljen når kjøttet løsner fra bena. Hell den over fisken.
Denne malaysiske retten serveres med ris og salat til.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon