Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/4 kg ørret
salt
sitron
Panering:
1 egg
2 ss hvetemel
4 ss griljernmel eller malt brød
salt
hvitpepper
smør eller margarin til steking
Pynt:
50 g mandler
persille
sitronbåter
Skrap fisken og rens den i fileter. Ha på salt og sitrondråper.
Dypp filetene i sammenpisket egg og vend dem i mel/krydder-blandingen.
Stek filetene pent brune på begge sider, ikke bruk for sterk varme. Legg dem over på varmt serveringsfat og hold dem varme.
Grovhakk de skåldede mandlene og stek dem gylne i smør i pannen. Strø dem over fisken på fatet. Pynt med persille og sitronbåter.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon