Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g filét eller ca 1 kg skiver av ørret
1 bunt frisk persille
1 sitron
1 dl lettrømme
Smør et stykke aluminiumsfolie med smeltet smør/olje. Hakk persillen grovt og del sitronen i båter. Skjær fileten 3-4 cm brede stykker. Legg en skive eller et stykke filet på godt smurt aluminiumsfolie og strø over litt salt. Strø grovhakket persille, hvit pepper eller noen knuste korn rosépepper på hver fiskeskive.
Pakk aluminiumsfolien sammen på toppen og legg pakken på grillen eller i glørne. Fisken er ferdig etter ca 5 min. Åpne folien for å se om den er ferdig. Server med rømme og sitronbåter, godt brød og salat.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon