Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stor rakørret eller 2 små
Pynt:
salat
persille
sitron
Tilbehør:
flatbrød
smør
poteter
Skyll og tørk fisken godt.
Skjær et snitt langs ryggbenet fra hodet til halen og dra skinnet av.
Fisken kan så bare snittes med kniv ned til benet og anrettes hel. Vi kan også filetere den og skjære den i stykker. Man kan også anrette noe fisk hel og noe ferdig oppskåret.
Legg fisken på et fat og pynt med salat, persille og sitron. Rakørret serveres med rykende varme poteter, smør og flatbrød til.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon