Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kraftige halestykker
2 ss olje til steking
1 ss hakket persille
1 ss hakket basilikum
1 ss hakket gressløk
salt
nykvernet pepper
1 ss smør
Rasp halestykkene rene for skjell. Skjær dem i to fileter, slik at ryggbeinet fjernes. Del dem igjen i to på langs, slik at du får til sammen 8 fiskestykker.
Varm oljen i en teflonpanne. Gni halestykkene inn med salt og pepper. Bland de hakkede urtene og fordel dem over kjøttsiden på filetene. Trykk dem godt inn i fiskekjøttet slik at de henger best mulig på plass under steking.
Legg fisken i panna med skinnsiden ned. Stek i varm olje slik at du får sprøtt skinn med pen brun farge. Skru ned varmen og ha smør i panna. Snu fiskestykkene, og stek dem ferdig med urtene ned. Bruk svak varme slik at urtene ikke brenner.
Server gjerne med en tomatsalat eller stekte tomater med basilikum. Stekt eller bakt potet er heller ikke å forakte som tilbehør.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon