Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g midtstykke av benfri ørretfilet
salt
nykvernet hvit pepper
100 g forvellede spinatblad
300 g moussefarse av hyse
Moussefarse:
200 g fiskekjøtt
2 ss løk
salt
pepper
muskat
1 eggehvite
1 1/2 dl 20% fløte
Smørsaus:
4 sjalottløk
1 ss smør
nykvernet hvit pepper
1 dl tørr hvitvin
2 dl kremfløte
2 dl innkokt fiskekraft
400 g temperert, usaltet smør
salt
sitronsaft
Ørretfileten legges mellom to ark plastfolie og bankes lett ut til jevn tykkelse. Ta bort det øverste arket. Fileten drysses med salt og pepper før hele filetsiden dekkes med et lag forvellede spinatblader.
Lag farsen av fisk, salt og krydder som kjøres seigt i food processor, eggehviten tilsettes, og spe med fløten.
På spinatbladene legges et lag hysemoussefarse. Rull fileten sammen ved hjelp av den plastfolien som den farserte fileten ligger på, og stram godt til i begge ender.
Den innpakkede farserte ørretfileten legges i en perforert form eller kjele og plasseres på dampprogrammet i en konveksjons-ovn på 180 C til kjernetemperaturen er ca 78 C, eller dampes i en kjele i 15 minutter.
Fileten bør hvile 5 minutter før den deles i skiver.
Smørsausen lager du ved å frese finhakket sjalottløk og pepper i smøret. Tilsett hvitvinen og kok den inn til løken er nesten tørr. Tilsett kremfløten og fiskekraften, og kok inn til blandingen begynner å tykne. Ta kjelen av varmen, og pisk inn smøret i klatter. Smak sausen til med salt og sitronsaft.
Til retten serveres salat og kokte poteter.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon