Flere resulteter finnes under oppskriften
1 gulrot
2 stilker selleri, snittet
1/2 purre, snittet
2 dl vann
1/4 ts estragon
500 g. ørret
1/2 ts salt
pepper
1 dl fløte
1 1/2 ss hvetemel
100 g sukkererter
1 ss sitronsaft
persille
Legg gulrøtter, selleri og purre i en vid kjele. Tilsett vann. La det koke opp. Tilsett en liten klype frisk eller tørr estragon. Dryss litt salt og pepper på fiskefiletene og rull dem sammen. Legg dem over grønnsakene. Kok forsiktig under lokk i 4-5 minutter til fisken er ferdig. Ta fisken opp. Rør fløte og mel til jevning og tilsett under omrøring. Ha i sukkerertene og la sausen koke i 5 minutter. Smak til med sitronsaft. Legg fisken tilbake i sausen og la alt bli gjennomvarmt. Server retten med poteter.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon