Flere resulteter finnes under oppskriften
4 ørreter, á 250 g
4 ss smør
2 hvitløkfedder
salt
nykvernet pepper
2 ss sitronsaft
8-10 salvieblader
Skrap og rens fisken, vask den godt under rennende vann og tørk med kjøkkenpapir.
Smelt smøret i stekepanne. Skrell og finhakk hvitløken. Krydre det smeltede smøret med salt og pepper, og rør inn sitronsaft, hvitløk og salvieblader.
Legg fiskene i det varme urtesmøret, og stek dem over middels varme i 4-5 minutter. Snu dem forsiktig, og stek dem i 5 minutter til på den andre siden. Serveres rett fra pannen.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon