Flere resulteter finnes under oppskriften
6 porsjonsørreter, á 300-350 g
3 ss fin sammalt hvete
2 ts salt
½ ts pepper
4-5 ss smør
Tomatkompott:
1 stor hakket løk
½ dl vann
2 ss smør
salt
hvit pepper
2 tomater
noen sorte oliven uten steiner
Basilikumsaus:
3 dl fiskekraft eller god buljong
2 ss hakket basilikum
1 ts maisenna
2 eggeplommer
litt fløte
Start med tomatkompotten. Ha grovhakket løk i en kjele med vann og smør. Dryss på litt salt og pepper. La det koke raskt inn til vannet har fordampet. Flå tomatene og fjern kjerner. Grovhakk tomatkjøttet og del oliven i to. Bland det med løken like før servering. Smak til.
Rens fiskene. Ta gjellene ut av hodet, men la hodet sitte på. Skyll og tørk fisken godt, og skjær et par skråsnitt i ryggen.
Bland mel, salt og pepper. Vend fiskene i det. Rist av det som er for mye. Stek fisken i smør som er blitt nøttebrunt i pannen, 4-5 minutter på hver side, til akkurat gjennomstekt. Ta dem opp og hold dem varme.
Lag sausen: Kok opp kraft sammen med grovhakket. Jevn med maisenna utrørt i en vannskvett. Tilsett en god fløteskvett og la det koke litt inn. Pisk eggeplommene sammen og spe med litt kokende kraft og fløte.
Ha alt tilbake i kjelen og la det bli akkurat godt varmt. Skal ikke koke. Smak til.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon