Flere resulteter finnes under oppskriften
1,5 kg hel filet av ørret
1 ss olje eller smør
1 ts rosépepper
2 ts salt
2 dl finstrimlet grønnsaker
tørr hvitvin
Sett stekeovnen på 200 C. Smør et stykke aluminiumsfolie med olje eller smør. Renskjær fiskefileten for ben, men behold skinnet på. Dryss salt og knust rosépepper over fileten og legg den over på folien med skinnsiden ned. Legg finstrimlete grønnsaker om gulrot, purre og litt sellerirot, rundt og over laksefileten og fordel ca 1/2 dl hvitvin over. Grønnsakene kan sløyfes eller erstattes med en blanding av urter. Brett folien sammen over fisken. Legg pakken i langpanne og sett i stekeovn ca 20 minutter.
Ta fisken ut og la den avkjøles. Legg fileten over på et serveringsfat. Grønnsakene er nå kokt ut og brukes ikke.
Pynt fatet med litt friskt grønt, sitronbåter og gjerne majones.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon