Flere resulteter finnes under oppskriften
1 skinn- og benfri filet av sjøørret, ca 600 g
2 plater frossen butterdeig
1 egg
Farse:
150 g avskjær fra ørretfileten
1 ts salt
2 ts potetmel
1 dl fløte
1 ss finhakket persille
1 ss finhakket engsyre
litt nykvernet pepper
Saus:
2 dl fiskekraft
2 dl hvitvin
1 dl fløte
50 g smør
1 ss hakket persille
1 ss hakket engsyre
Kjevle ut den ene butterdeigplata til en rektangulær form ca 15 x 30 cm. Skill egget og pensle den utkjevlede butterdeigen med eggehviten.
Skjær så til ørretfileten slik at den passer til deigen. Den bør være ca 3 cm mindre enn deigplaten i alle sider.
Avskjæret bruker du til farse.
Pass på at alle ingrediensene til farsen er iskalde. Kjør alt i en matprosessor til en glatt farse. Legg halvparten av farsen på den butterdeigplata som er penslet med eggehvite.
Stryk ut farsen så den dekker et like stort felt som ørretfileten. Legg så ørretfileten over, og dekk den med resten av farsen. Kjevle så ut den andre butterdeigplaten og legg den på toppen. Trykk godt igjen på alle sider, slik at ikke noe sprekker opp under stekingen. Skjær bort eventuelt overskudd av deig. Dette kan eventuelt kjevles ut og trykkes ut til små blader eller blomster som du kan dekorere på toppen. Pensle til slutt overflaten med eggeplomme.
Varm ovnen til 220 C. Stek i 10 minutter. Skru deretter ned ovnen til 190 C og stek i ytterligere 15 minutter. Ta ut fisken og la den hvile mens du lager sausen.
Ha fiskekraft og hvitvin i en kjele. Kok inn til halv mengde. Tilsett fløten og kok i 2 minutter. Skjær smøret i terninger og pisk disse inn i sausen, litt etter litt. Ha til slutt i urtene.
Skjær fisken opp i ca 3 cm tykke stykker. Anrett på varme tallerkener med saus og sesongens grønnsaker. Frisk grønn asparges og små gulrøtter passer fint.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon