Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g ørretfilet
salt
pepper
1/2 dl olje
buljongskvett
500 g savoykål
2 gulrøtter
1 liten purre
litt smør
Sitronsaus:
160 g smør
saften av 1/2 sitron
1 dl fløte
1/2 ss hakket dill
1/2 ss hakket persille
Vask, rens og skrell grønnsakene. Skjær alt i strimler. Varm opp smør i en kjele/-panne og surr gulrot- og purrestrimler først. Tilsett kålstrimler og slå over buljong. La det få småputre noen minutter. Smak til.
Skjær ørretfilet i serveringsbiter. Varm opp litt olje i en grillpanne. Salte og pepre fisken og stek den lett på begge sider. Får trekke gjennom på ettervarmen.
La fløten til sausen få koke opp med sitronsaft. Pisk inn smøret i klatter litt etter litt. Tilsett persille og dill og la sausen få koke opp igjen. Smak sausen godt til.
La grønnsakene få renne godt av. Fordel sausen på varme tallerkener og ha en grønnsakhaug på hver. Fordel fisken midt på like før servering.
Gode kokte poteter og flatbrød smaker godt til.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon